De beste zorg voor je kind, dat wil elke ouder. Door een gezamenlijke database (KinCor) te maken bouwen we een gegevensbestand op. Er kan onderzoek verricht worden naar de verschillende hartafwijkingen. Door mee te doen draagt u bij aan meer kennis over hartaandoeningen bij kinderen en nog betere behandelingen in de toekomst.

Meestal is het uw kindercardioloog die u vraagt om mee te doen. Maar waarom wachten? U kunt ook zelf aangeven dat u mee wilt doen. Kleine moeite groot effect! Registratie van medische gegevens om onderzoek naar betere zorg en behandeling voor kinderen met een hartaandoening mogelijk te maken.

U kunt het formulier downloaden en meenemen naar Uw Kindercardioloog.  Of U kunt het formulier downloaden en opsturen naar de afdeling Kindercardiologie, waar uw kind onder behandeling is.


Meedoen met KinCor is

Vrijwillig.
Vrijblijvend: U kunt eventueel uw deelname intrekken.

Veiligheid


Na schriftelijke toestemming van de ouders (patiënt < 12 jaar) en de ouders en patiënt (patiënt 12-18 jaar) worden zijn of haar medische gegevens door een datamanager ingevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een internet based applicatie. De gegevens worden in code en goed beveiligd verstuurd, vervolgens opgeslagen op de centrale KinCor server.

Een kleine moeite met een groot effect:  • Door mee te doen draagt u bij aan meer kennis over hartaandoeningen bij kinderen en nog betere behandelingen in de toekomst.

  • Registreren is vrijwillig en kosteloos.

  • Het is niet belastend voor uw kind.

  • Het is simpel: alleen uw handtekening zetten en klaar.

  • Vanaf 12 jaar beslist uw kind mee.

  • De gegevens van uw kind zijn veilig; dat is wettelijk bepaald.